За пета поредна година ще се проведе екологичният фестивал "Зелени дни". Този път "зелената сцена" ще е Борисовата градина. Пред Паметника на Съветската армия ще има изложение на био продукти, няколко работилници за деца, еко базар и различни демонстрации - месене на домашен хляб, дегустации на натурални продукти и пр. 

Организаторите от Българска асоциация за алтернативен туризъм (БААТ) споделят, че отново искат да наблегнат на идеята за устойчиво развитие и зеления бизнес. 

"Предприемчивост, креативност, отговорност, целеустременост, солидарност, етичност, бизнес хоризонти и алтернативни туристически дестинации, за които тепърва ще се говори. Това е кръгът, и аудиторията, и пътят, и алхимията създавана от пролетния фестивал Зелени дни", допълват от БААТ.

Лекционната час на събитието ще започне с конференция на тема  "Храната и природата в България в полза на зеления устойчив бизнес" във Френския институт. Във фейсбук събитието може да видите пълната програма от лекции и уъркшопи. 

За най-малките са приготвени работилница за свещи, детско велосъстезание, образователни игри, свързани с опазване на околната среда и селското стопанство, както и игри с награди. 

Автоманиаците ще могат да се запознаят с платформата за споделено пътуване Аha!CAR, а всички, които се интересуват от екологичните проблеми в България ще могат да се включат в дискусии, организирани от неправителствени организации.  „Странджа не е манджа” с Йорданка Динева от Българска фондация Биоразнообразие ще разглежда проблемите на природния парк Странджа, след приетия наскоро скандален устройствен план на защитената територия. 

 "Каним както тези търсещи да почерпят идеи или да предложат решения за един по-съобразен с природата и традициите начин на живот, така и неуморните радетели на хубавата домашна (занаятчийска) храна, производителите и търговците на продукти сертифицирани като „био“, без да забравяме хората предлагащи автентично домашно гостоприемство – над представители 30 на най-добрите практики в тези области", се казва в поканата на организаторите.