Първата ракета на България Григор Димитров започна с летящ старт участието си на „Мастърс 1000” турнира в Мадрид. В среща от първи кръг хасковлията се наложи с рутинното 6:2, 6:4 над едно от най-обещаващите имена в испанския тенис – Пабло Карено Буста. 22-годишният испанец спечели приза за "Най-голям прогрес" през 2013 г., след като в един момент от сезона записа цели 39 поредни победи и дебютира в Топ 100 на света, а в момента се намира под №60 в ранглистата

Двубоят започна изненадващо за нашето момче. Гришо допусна пробив още в първото си подаване, но след това заигра на пълни обороти и спечели 6 от следващите 7 гейма, с което си осигури и успех в първия сет. Втората част стартира с доминация за сервиращите, което доведе до резултат 5:4 в полза на Димитров. В последвалия сервис гейм Буста не съумя да остане концентриран и Григор веднага се възползва от това. Първата ни ракета достигна до два мачбола, като реализира още първия, с което си гарантира и място във втория кръг на турнира.

Там го очаква попадналият в основната схема благодарение на „уайлд кард” Мариуш Копил. Младият румънец и Григор са играли веднъж, в двубой от първи кръг на турнира в Стокхолм през 2013 г., като с крайната победа се поздрави нашето момче след 6-3 6-4.

На силния турнир в испанската столица Гришо има да защитава 90 точки от достигането си до трети кръг през миналата година. Благодарение на вчерашната си победа, българинът заработи 45. Припомняме, че през миналия сезон в тази фаза на надпреварата топтенисистът ни срещна тогавашния №1 Новак Джокович и записа една от най-впечатляващите победи в кариерата си.