Твърде добри новини за твърдите фенове на твърдия рок - динозаврите от AC/DC не само не се разпаднаха, а и започнаха работа върху следващия си албум в студио във Ванкувър, Канада. По-добро опровержение на зловредните слухове за края на великата банда едва ли може да има.

Вече бе официално потвърдено, че Стиви Йънг ще замества на ритъм китарата чичо си Малкълм, който се оттегли поради здравословни причини. На Стиви въобще не му е за пръв път - той зае мястото на чичо още през далечната 1988 г., когато Малкълм се лекуваше от алкохолизъм, а после и по време на турнето Black Ice през 2008, когато Малкълм пак не се чувстваше достатъчно добре, за да стои прав на сцената. Любопитното в случая е, че 57-годишният Стиви, който е син на най-големия брат на от фамилията Йънг - Стивън, е само с година и половина по-млад от другия си чичо - солокитариста Ангъс. А първата му банда Starfighters подгряваше AC/DC на турнето им Back In Black през далечната 1980 г.

Миналия месец смешни хора (вероятно фенове на диското) разпространиха слухове, че AC/DC са се разпаднали, а един български вестник даже го сложи на чело на първата си страница. Като причина за това клетите журналисти изтъкнаха влошеното здравословно състояние на Малкълм, без да си дават сметка, че чичо си има племенник, винаги готов да опъне струните, когато се наложи. Ненапразно вокалистът Браян Джонсън обеща няколко пъти с тенекиен глас пред досадниците от пресата, че групата ще продължи да съществува най-спокойно и още през май ще започне записи на нови песни. Както се видя, мистър Джонсън и колегите му удържаха на обещанието си.