Жените на волейболния „Левски” направиха това, което не успяха да сторят нито мъжете на „Левски Бол”, нито футболния отбор. Навръх 100-годишния юбилей на синия клуб, възпитаничките на Радослав Бакърджиев постигнаха златен дубъл  – спечелиха Купата на България и триумфираха с титлата в първенството и по този начин поднесоха най-големия подарък на своите фенове за годишнината.

Грациите на „Левски” разгромиха в решителния трети мач за трофея вечния си съперник от ЦСКА-Демакс с 3:1 (25:18, 25:12, 22:25, 25:5). Пред близо 800 зрители в столичната зала „Христо Ботев” възпитаничките на Бакърджиев прекъснаха четиригодишната хегемония на ЦСКА-Демакс в първенството на България.

Титлата на „Левски” дойде след една много оспорвана и драматична плейофна серия, в която „сини” и „червени” си размениха по една победа, за да се стигне до трета решителна среща. В днешния двубой ключовият компонент за изхода на мача се оказа концентрацията. Момичетата на Юлия Иванова сякаш прегоряха в този мач. Волейболистките играха нервно и допуснаха много грешки от сервис и нападение. На другия полюс се представиха Петя Баракова и компания, които показаха издръжливост, мобилизация и шампионски дух и напълно заслужено извоюваха 28-ия трофей във витрината на „Левски”.

Въпреки че дамите на ЦСКА-Демакс играха финал, те ще останат с бронзовите медали, защото регламентът отрежда сребърните да са за завършилите на второ място през редовния сезон състезателки на „Марица” Пловдив.