"Манчестър Сити" е на път да си върне шампионската титла във Висшата лига на Англия. Снощи "гражданите" не оставиха шанс на "Астън Вила" за 4:0 на "Етихад" и само точка ги дели от триумфа.

В последния кръг в неделя, когато всички мачове са с начален час 17:00 българско време, "Сити" приема "Уест Хем", който е в "златната среда" на таблицата и не се бори за нищо. "Ливърпул" пък е домакин на "Нюкасъл". Тимът на треньора Мануел Пелегрини може да си позволи дори равен, тъй като има огромно предимство от 13 попадения в плюс пред "червените" от "Анфийлд". А на Острова при равни точки важи именно головата разлика.

Снощи "небесносините" трепериха полувреме и половина, преди да разпечатат вратата на "Вила". След малко повече от час игра Един Джеко откри, а в 72-рата удвои. Последваха късни голове на Стеван Йоветич и Яя Туре в самия край за 4:0. Александър Тонев бе в групата за мача в състава на гостите, но се появи в игра.

През 2012 г. "Манчестър Сити" стана шампион по изключително драматичен начин в последния кръг - буквално в последните минути, за сметка на градския си съперник "Юнайтед". Година по-късно "червените дяволи" отново се качиха на върха. По всичко изглежда, че шампионската купа ще си остане в Манчестър.