Привърженици на инициативата "Правосъдие за всеки" се събраха на шествие с настояване за по-дълбока съдебна реформа, предаде БНР.

Участниците в проявата настояват за реформа, свързана с прокуратурата и за създаването на позиция на заместник-главен прокурор, който да разследва корупцията.
Според инициативата, той трябва да е независим от главния прокурор и да може да разделя и разследва корупцията по високите етажи на властта.

Идеите на "Правосъдие за всеки", които са описани в седем точки, са внесени и в парламента като гражданска инициатива, по която депутатите трябва да се произнесат.

Активистите призовават и гражданите да ги подкрепят в настояването за дълбока съдебна реформа, чрез отваряне отново на Конституцията.

В очакване на гражданите, подкрепящи реформата, да се присъединят към акцията, пред съдебната палата звучеше словото на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, от отбелязването на 135-ата годишнина от създаването на съда. То стана известно с призива: да кажем "не" на страха!

 

Caption
Caption
Caption
Caption
Caption
Caption