"Ще си изиграем нещата докрай, така както сме преценили. Така както сме решили..."

Тази реплика според сайта haskovo.topnovini.bg казал иначе мълчаливият нов представляващ ВСС Димитър Узунов на неформална среща с магистрати в Хасково. Както бе съобщено, Узунов и колегите му Ясен Тодоров (председател на етичната комисия), Милка Итова (на Комисията по предложенията и атестирането) и Румен Боев (зам.-шеф на същата) бяха в южния град за церемония по встъпване в длъжност на новия прокурор Николай Гугушев.

Малко след официалната част на церемонията по-голяма част от журналистите напускат залата.

В нея обаче остава репортер на Topnovini.bg, описват ситуацията от медията. Излизането на фотоапаратите и камерите провокира свободен разговор между членовете на ВСС и прокурорите и следоветилите от Хасковска област.

Останахме в залата, защото имахме въпрос към шефа на Етичната комисия Ясен Тодоров. Че има включен журналистически микрофон стана ясно след 50 минути. Едва тогава Димитър Узунов и Милка Итова от ВСС се възмутиха, че микрофонът е бил включен и заявиха на репортера ни, да не използва записа, описват ситуацията от Topnovini.bg.

Съсловните магистратски организации стават по-агресивни, заиграват се с определени политически партии и политици. Не може председателят на ВКС, откакто е встъпил в длъжност, да не е предложил мерки нещата да се подобрят. Освен СМС-историята и "Яневагейт", нещо друго да сте разбрали", попитал риторично Узунов.

Според него в излезлия наскоро евродоклад, нямало нищо кой знае какво лошо.  

Румен Боев, който е от прокурорската квота в Съвета, пък посочил, че при предишния министър на правосъдието Христо Иванов нищо не се е случило. Боев изумил присъстващите с изказването, че побоищата от последните дни, грабежите и нелепите инциднети, завършващи със смърт, им пречели на работата.