Звучи ли ви познато - публика нахлу на терена на мач в Гърция и предизвика прекратяване на срещата. А собственикът на клуба извади отбора от турнира за Купата. 

Екшънът се разигра наблизо - в 86-ата минута на първия полуфинал между ПАОК и "Олимпиакос" на стадион "Тумба" при резултат 1:2 за тима от Пирея. Димитър Бербатов не игра за "черно-белите" поради контузия. Нажежената обстановка избухна четири минути преди края, когато съдията не отсъди дузпа за домакините при съприкосновение между вратаря на "Олимпиакос" Стефано Кампино и нападателя на солунци Роберт Мак.

Футболистите на на ПАОК оспорваха бурно, а на "лудите" фенове на отбора толкова им трябваше. Те щурмуваха терена от няколко точки и полицията трябваше да употреби сила и сълзотворен газ, за да овладее положението. Реферът прекрати мача.

Тв повторенията показаха, че ситуацията в наказателното поле е 100-процентова дузпа.

А президентът на ПАОК Иван Савидис обяви, че вади отбора от турнира. Играчите му няма да пътуват до Атина за реванша на 6 април. Готов е да приеме дори изхвърляне от лигата. Савидис, който е главната причина за привличането на Бербатов миналото лято, поиска оставката на президента на гръцката футболна федерация Георгиос Гирцикис.

Богаташът Савидис призова срещата да се преиграе и да бъде ръководена от чуждестранен съдия - това също би трябвало да ви звучи познато.

По-рано през сезона - отново заради изтъпления по трибуните, бе прекратено и голямото дерби между "Панатинайкос" и "Олимпиакос".

В обръщение до медиите и запалянковците, босът на ПАОК обяви следното:

"Искам да се извиня на всички, но за съжаление не виждаме никаква положителна промяна и това е причината за неприемливите неща, които се случиха на нашия стадион днес. Няма да играем в реванша в Атина, независимо от наказанието, което ни наложат. Моята позиция няма да се промени. Няма да играем дори да решат да ни изхвърлят от Суперлигата."