Крисчън Бейл смята, че се е провалил като Батман в трилогията на Кристофър Нолан „Черният рицар“. Пред Yahoo! Movies, цитиран от „Гардиън“, британският актьор казва, че си е представял героя като психологически увредено създание, но не е успял да реализира напълно този образ на екрана. Според Бейл и ролята на Хийт Леджър, за чието превъплъщение в Жокера в „Черният рицар“ от 2008-а посмъртно му бе присъден Оскар, го е накарала да осъзнае, че собствената му игра може да е много по-добра.

„Не успях да се справя с онова, което ми се искаше през цялата трилогия – казва Бейл. – Крис се справи, но собственото ми усещане за мен самия е, че не се получи идеално.“

Актьорът коментира, че Батман е много, много мрачен, объркан герой и когато е облякъл костюма му си е казал, че би се чувствал като скапан идиот, ако не използва това, за да покаже истинската чудовищна същност на персонажа в някакъв момент.

„Хийт запретна ръкави и по някакъв начин напълно провали моите планове, казах си: „Той е толкова по-интересен от мен и това, което правя“, добавя Бейл.

Сега предстои в костюма на Батман да влезе нов актьор – Бен Афлек. Крисчън Бейл обаче е категоричен, че никога не би поел ролята отново:

„Това е достатъчно. Нямам какво повече да предложа. Направихме своето нещо“.

На 25 март предстои премиерата на „Батман срещу Супермен“, който според „Холивуд Рипортър“ няма да успее да дебютира по-силно от който и да е от трите филма на Кристофър Нолан за супергероя.

Сигурно е обаче че новото заглавие, на Зак Снайдер, с лекота ще надмине провала в боксофиса – „Мъж от стомана“ за Супермен, който откри с едва 114 милиона долара в САЩ през 2013-а, докато стигне до финалните скромни 668 милиона в световен мащаб.

Площад Славейков