Не съм сигурен, че има катарзис. Думите на Борисов сутрин са едни, вечер са други...

 

Надявам се, че някой умен човек е посъветвал Борисов - да не се ядосва, а по-добре да се залепи за този, който задава въпроса за огледалото, каза Бабикян по повод "катарзиса" със спрените обществени поръчки.

Той се залепи от страната на питащите и изведнъж се събуди като човека, който се бори с корупцията. Опитвайки се да спечели радост народна и популярност, разбира се. Той и друг път го е правил.

Според него клетвите на премиера, че никой отвън не му е поръчал "акцията" със спрените поръчки са дуа срещу дума. Защото никой от брюксел няма да излезе да опровергае: "Не, не, не, ние, мойто момче, друго ти казахме". Така че той може да каже всико. Натискът та се прави по дипломатичен начин и в неформална атмосфера.

 

В нормалната ситуация инспектортите работят и накрая прекратява. В нашия случай просто падишахът заповядва а после сзругите доказват, че е прав.

 

Пускането и спирането на нещо, независимо дали струва 500 млн 30 млн и т.н. става по слухове или по съмнения.

„Тъжна история” Мисля, че все още не са му казали какъв е правилният отговор и затова продължава с Яне Янев.

Най-силната комуникация винаги е истината. Когато шикалкавиш, винаги си личи.”

 

„Това е някакъв персонален домашен любимец на министър-предсеателя. Навремето Цветанов служеше за тази цел.”

 

Товае поредното доказателство, че катарзис няма. Контрабанда има, когато на теб ти е угоно... Законът е този човек.

 

Той овеществява закона в типично монархически стил.

 

Величеството се изказа ден по-късно и изведнъж комисията притихна.

Той напомни за КЗК и горивата, че е имало силен вой от Трайчо Трайков при първото правителство и е имало „жълт картон” от премиера към въпросния министър.

 

Како се случва – много ми е странно, каза Бабикян.

 

Не можеш непрекъснато да казваш на някой, че е лош човек, особено ако играеш карти с него. Значи вината е в някой друг – у вас – каза той поповод журналистите.

 

Той чул един слух 2 слух 3 слух и народът е щастлив. Душа човек. Злите езици. Народът е щастлив – чорбаджиите няма да вземат поръките.

 

Той напомни, че фирмите са подали искове в съда и при всичкис лучаи всичко ще излезе от джоба на данъкоплатеца. Но Борисов е невинен.

 

Който пренасял, пренасял. Щото нямало камери. Не знаех, че контрабанда се лови единствено по камери.

 

Тука лирическият герой е облякъл бялата риза и е тръгнал към бесилото героично. Развял е перче и боен поглед и е готов да се жертва за каузата.

Ако я намерят, да я вемат. Пр е широко скроен човек . който намери къщаа, нека а я вземе. Той желае да каже на публиката – или нямам такава къща, ии ако намерита, я вземете, т.е. – не е на мое име.

 

Изглежда на много притеснен овек. Той губи морлните устои на властта.

Мантрата с която се извъкна от реформаторството е стаил сталб вече и а стабил е много трудно да се говори. Каква стабилност ри това огромно количество бедни и гладни хора и факта, че все по-малко хоа мълчат... Той наистина не знае как да постъпи.

Балансът става все по тр трябва да се дават решения. Той не обича да дава решения. Той обича да прави така, че да се кхаесва на всики навън и вътре.

 

Връщането на Цветанов на ял кон намекват, че нищо чудно да стигнем и до предср. Парламентарни изори. Но никой не си прави илюзия, че няма да бъдат различни. Новият спорт се нарича фалшифициане на изборни протоколи. Съдиищата охотно кимат с глава и са готои да се съгласят с всичко, така че изборите ще бъдат проформа.