Главният прокурор Сотир Цацаров коментира пред БНТ твърденията на следователя Бойко Атанасов, че делата срещу Цветан Цветанов са се водели под диктовката на Делян Пеевски. Според Атанасов Пеевски от парламентарната трибуна е заявил на Цветанов, че прокуратурата ще се занимава с него и в същия ден делото е било факт.

БОЙКО АТАНАСОВ:ПЕЕВСКИ ПОСОЧВА ЦВЕТАНОВ С ПРЪСТ И ВЕДНАГА ИДВА СЛЕДСТВИЕ СРЕЩУ НЕГО

"Кой ден да дойде делото - на следващия, на по-следващия ден... Отново разиграваме схемата Пеевски, Цветанов и какво ли не още. Дали на следващия, дали на по-следващия ден... И прокуратурата и следствието си вършат работата. Прокуратурата се опитва и мисля, че до немалка степен успява да свърши своята работа. Независимо от това, че на някои не им харесва, независимо от това, че това не се вписва в определени политически сметки".

Това коментира Цацаров. И допълни:

"Що се отнася до колегата Атанасов - неговата теза - от кого, как и защо е внушена на мен ми е съвсем ясна, интересите, които обслужва и те са ми ясни", но не влезе в конкретика.

Цацаров не пропусна да изтъкна, че днес е поискан имунитет на депутат точно от ДПС. Според него за провала на знаковите дела отговорността не е само на прокуратурата, защото преди нея - били разследващите органи, а след нея е съдът.

ЦАЦАРОВ ПОИСКА ИМУНИТЕТА НА ДЕПУТАТ ОТ ДПС, ТОЙ СИ ГО ДАВА САМ