Изказванията за спиране на процедурата за избор на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) не остават в обществото усещане за стабилност. Това каза съпредседателят на ДПС Четин Казак след срещата между ръководството на партията и президента Росен Плевнелев.

"Подобни обрати и противоречиви сигнали не дават добра картина, и не оставят добър вкус, относно синхрона в управляващото мнозинство за последователността на предприетите действия и вземаните решения. Тези обрати не оставят в обществото усещане за стабилност и предвидимост на управлението. Това са констатации, които будят безпокойство и се надявам всички фактори в управлението да си вземат поука и да променят поведението си, ако искат да продължат да имат претенциите, че представляват мнозинството от българските граждани", каза още Казак.

Другият съпредседател на ДПС Мустафа Карадайъ пък заяви, че приоритет на управлението трябва да бъде семейният малък и среден бизнес, особено в земеделието.

 "Изключително сме доволни, че президентът се съгласи с нашите тези и акценти в сферата на икономиката и развитието на страната. Инвестициите, които са за поминъка на хората, инвестициите, които имат за приоритет заетост са по-важни", заяви Карадайъ.

Според него срещите на парламентарните групи с президента са добри за страната, защото различните политически сили могат да изложат пред президента различните политики важни за страната, а управляващите могат да вземат под внимание дори политики продуцирани от опозицията.