Ще бъде направен нов информационен документ за потенциалните инвеститори, които имат интерес към покупката на Търговска банка "Виктория", става ясно от съобщение на синдиците на Корпоративна търговска банка (КТБ).

ТБ "Виктория" е сред активите на фалиралата КТБ, като на 7 декември м.г. Фондът за гарантиране на влоговете в банките упълномощи синдиците на КТБ да започнат процедура по продажба на 100% от капитала ѝ.

Същият месец консултантът по продажбата АФА ООД е подготвил и изпратил до потенциален кръг инвеститори маркетингов документ с цел идентифициране на инвеститорски интерес към продажбата и подаване на писма за интерес.

Според синдиците на КТБ през февруари са настъпили съществени положителни промени в капиталовите показатели на банката, което налага и изготвянето на нов маркетингов документ. Заедно с придружително писмо той ще бъде обявен на сайта на КТБ, Фонда за гарантиране на влоговете и ТБ "Виктория" на 16 март.

ТБ "Виктория", която е бившата "Креди Агрикол България" беше купена от КТБ през юни 2014 г. На 20 юни тя беше затворена заедно с КТБ, като дейността ѝ беше възстановена на 12 декември 2014 г. В момента тя разполага само с един работещ банков салон, който се намира на столичната ул. "Лайош Кошут" №4.