Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков обяви, че неговите депутати ще напуснат Народното събрание и няма да участват нито в обсъждането на внесения от ГЕРБ вот на недоверие, нито ще се върнат на работа и след изборите за български представители в Европейския парламент. "Мои" той нарича бившите депутати от ГЕРБ Светлин Танчев и Георги Марков, както и от БСП - Румен Йончев. Тримата напуснаха групите си и декларираха принадлежност към партията на новия политик.

Решението на Бареков обаче няма никаква връзка със съдбата на Народното събрание и правителството. БСП и ДПС имат общо 119 депутати, но на практика са 118, защото Делян Пеевски не ходи на работа. След евроизборите обаче, мястото му ще бъде заето от друг и двете управляващи партии отново ще имат 119 гласа. 

Тримата депутати на Бареков бяха ключови за осигуряване на необходимия кворум от 121 души за начало на заседанията, когато "Атака" демонстрираше опозиционност. Самият Бареков твърдеше, че от него зависи колко дълъг ще е животът на този парламент. Той обаче не изтегли депутатите си, когато тяхното отсъствие щеше да бъде фатално.

Само преди дни "Атака" се върна в необявената управляваща коалиция - БСП и ДПС приеха предложението за комисия срещу президента Росен Плевнелиев, избраха Магдалена Ташева за председател, а депутатите на Сидеров отново осигуриха кворума.