Този материал съдържа творчески интерпретации на реални събития от политическия и светския живот у нас и в чужбина. Всички интерпретации са художествена измислица и не отговарят на действителността. Клуб Z публикува материали на Мирослав Милков в рубриката "Седмичен обZор" всяка седмица.

Група български общественици създадоха манифест „За републиката“, чиято цел е да мотивира хората да упражняват граждански натиск върху властта.

Властта обаче отговори на този манифест със следния контраманифест, озаглавен „За републиката ми“:

Стига отстъпление пред превратаджиите!

Покваряваните от Сорос, „Америка за България“, кръга „Хидра“, както и други негодници и мръсници, поставят под въпрос стабилността на Републиката ми. Моделът #Аз, който спира обществени поръчки и който може да прати ДАНС и БОП дори на гърците, трябва да ликвидира превратаджиите (Кунева вика, че това може да стане и с анонимни сигнали).

Вярваме, че можем да живеем без институции, без независима прокуратура, без песните на Васко Кръпката и със скъпи винетки.

Стига вече отстъпление! Време е! Време е гражданите, които правим високия рейтинг на Лилито Павлова, да се обединим и да спасим Републиката ми. Ние заявяваме:

 ► Не участваме в лъжата и е прекрасно, че нямаме дървен нос; не се страхуваме от куршуми и от изрезки от вестници; не мълчим, освен ако не питат за Румъния или за огледалото.

 ► Стоим изправени и помагаме на битите от Околовръстното и на залегналите в мола и те да се изправят.

 ► Търсим единение с всеки гражданин, чистачка, стига да няма златни пръстени като оная от ВМЗ-Сопот, както и с всеки, за когото Ицо Петрофф няма какво да каже.

 ► Призоваваме парламентарно представените политически партии НЕЗАБАВНО да отговорят на очакванията на превратаджиите за радикални реформи и да предложат други реформи в последния момент, които не засягат устоите на Републиката ми (Москов, сори за твойта реформа, пич - съдът го държи ДСБ).

Всеки, който все още живее в Републиката ми, може да се присъедини към този манифест. За повече информация – търсете Цецо.

* * *

Министър-председателят получи поздравления по случай 3 март от Джон Кери и Дмитрий Медведев.

Оказа се, че Борисов е получил честитки и от далеч по-големи световни лидери. Ето и техните поздравления:

Реджеп Таип Ердоган: „Честит 3 март, Бойко! Поздравявам ви по случай националния празник на България – Деня на освобождението от турско съжителство! P.s. Ще ми удариш ли едно рамо за 3-те милиарда от ЕС или си избираш падане под сирийско съжителство?!“

Алексис Ципрас: „Честит 3 март, Бойко! За да поздравим лично българите, те каня на Халкидики! Ще те чакам на средния ръкав!“

Робърт Мугабе, президент на Зимбабве: „Честит 3 март! По случай вашия празник, ти изпращам 50 кила торта, която остана от рождения ми ден. Мислех да я раздам на моя народ, но той на гладно сладко не яде.“

Ким Чен Ун: „Честит празник, Бойко! Съпричастен съм с вашия национален празник и дори смятам да го отбележа тематично – ще екзекутирам леля ми, която тайно гледа Али Реза и Ферхунде!“

* * *

БСП-Кресна първа номинира Михаил Миков за нов мандат като лидер на социалистите.

Кресненци дори предложили и мото на кампанията за вътрешните избори: „И без червени ескадрони, Миков ще размаже всичките миньони!“

* * *

Един извод от тази седмица:

При провеждането на първичните президентски избори САЩ си имат „супервторник“ и „суперсъбота“, а при провеждането на всякакви избори България си има „супернеделя“, в която се преправят протоколите.

* * *

Продължават полемиките за това дали да бъде построен втори лифт на Банско.

Всъщност концесионерите вече настоявали не само за втори лифт, а и за трети ВИП лифт, в който да се вози само Владо Каролев.

* * *

Тези дни Бойко Борисов е получил писмо, в което пише кои обществени поръчки трябва да се пуснат отново, за да не му съборят правителството:

Hemus Autobahn

Südwestliche Forstwirtschaft in Smolyan

Sportkomplex in einem Stadtviertel in Burgas

Kläranlage in Goldstrand

* * *

Повод за скандал между тенисисти:

Шарапова хванала Гришо с Никол Шерцингер, а Гришо хванал Шарапова с допинг.

* * *

Големият въпрос в тениса е не какво пие Мария Шарапова, а какво пие Серина Уилямс, че 12 години рускинята да не може да я бие.

* * *

Накрая вижте какви реакции предизвикват у жените съответните подаръци на мъжете за 8 март: