"Ливърпул" направи много силен мач, но спечели "само" с 2:0 срещу "Манчестър Юнайтед" в първи осминафинал от Лига Европа. На "Анфийлд" домакините имаха пълно превъзходство и можеха напълно да решат нещата, но вратарят на гостите Давид де Хеа и спортното щастие помогнаха на "Юнайтед".

Гостите в началото се справяха в защитен план, но 19-ата минута Мемфис Депай направи нелепа дузпа срещу Натаниел Клайн и Даниел Стъридж отбеляза от 11-те метра. 2:0 направи Роберто Фирмино в 73-тата минута. "Манчестър Юнайтед" игра много слабо и почти не застраши вратаря на "Ливърпул". "Червените дяволи" са пред отпадане и от този турнир и като се има предвид, че са далеч от топ 4 във Висшата лига, сезонът им е пред пълен провал. А през лятото се похарчиха рекордни пари за трансфери.

"Ливърпул" пък е във възход, изглежда, че Юрген Клоп напипва желания облик на тима.

Бившият тим на Клоп - "Борусия" (Дортмунд), срази с 3:0 устремилия се към титлата на Англия "Тотнъм". Гостите играха с доста нестандартен състав, тъй като треньорът Почетино пази силите на основните си играчи за битките в първенството.

Нашумелият Пиер-Емерик Обамеянг откри резултата, а звездата Марко Ройс бе точен два пъти след почивката.

В испанския сблъсък в Лига Европа "Атлетик" (Билбао) взе 1:0 от гостуващия "Валенсия".

Останалите резултати:

"Базел" - "Севиля" 0:0 

"Фенербахче" - "Брага" 1:0 

"Шахтьор (Донецк) - "Андерлехт" 3:1 

"Спарта" (Прага) - "Лацио" 1:1 

"Виляреал" - "Байер" (Леверкузен) 2:0