Знаменитият Boeing 747 Ed Force One, собственост на британската хеви метъл група Iron Maiden, се сблъска с наземен влекач на летището в чилийската столица Сантяго, съобщиха британските медии, цитирани от БГНЕС 

Самолетът се удари във влекача докато се опитваше да направи завой под ръководството на водач, който го отвеждаше за зареждане с гориво, преди групата да отлети за концерт в испанския град Кордоба. При инцидента пострадаха двама наземни оператори на влекача, които са откарани в болница.

"По време на завоя е паднал болт, който е част от механизма, свързващ влекача със самолета и така при завоя той се оказа извън контрол и се блъсна във влекача, увреждайки сериозно шасито и двата двигателя", се казва в съобщение на на официалния сайт на групата.

Двадесетте тона музикална техника все още не са били натоварени на самолета. Никой от членовете на бандата не е бил на борда. Групата също така съобщава, че вероятно ще се наложи да се сменят двата двигателя на самолета. Ed Force One е самолетът на групата, който музикантите закупиха от авиокомпанията Air France през 2016 г. за пътуванията ѝ по време на световното турне The Book of Souls. Пилотирането е поверено на вокалиста Брус Дикинсън.

Легендарната банда Iron Maiden е създадена през 1975. Тя оказва сериозно влияние върху формирането на световната "метал" музика. През своята 40-годишна история групата записва 15 студийни албума.