Днес не се играе футбол в "А" група в България, но това не попречи две от най-враждуващите агитки да се спречкат за пореден път. Сигнал за сбиване в района на спортна зала "Олимпиада" в Пловдив е получен в полицията около 11:30 часа днес. На място е установено, че за гушите са се хванали привърженици на пловдивските "Локомотив" и "Ботев".

Според първоначалната информация феновете са се сбили помежду си след приключване на състезание по кикбокс в залата, на което са присъствали като зрители, съобщават от пресцентъра на МВР. Благодарение на бързата намеса на служители от Първо РПУ и колегите им от сектор "Специализирани полицейски сили" напрежението е овладяно и е предотвратено разрастването на конфликта.

При инцидента няма сериозно пострадали.

В полицейското управление са били отведени 13 души. На петима от тях, задържани за срок до 24 часа, предстои да бъде повдигнато обвинение по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. Сред доведените са и четирима непълнолетни, спрямо които ще бъдат взети мерки от страна на местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Продължава работата по изясняване на съпричастността на останалите към инцидента.

Последното вечно дерби под тепетата миналия месец умишлено бе прекратено от ултраси на "Локо", които бомбардираха терена на "Лаута" с димки и други пиротехнически средства. Тогава двете агитки нямаха близки контакти.