Любомир Минчев е новият селекционер на националния тим по баскетбол. Този път има избран треньор, поне в това уверява Българската федерация по баскетбол.

По-рано тази година бе обявено, че поста се дава на израелеца Шарон Друкер. Преди около три седмици обаче специалистът отказа назначението и постави шефовете на играта в България в доста деликатно положение.

В крайна сметка българин ще е селекционер и това е Любо Минчев. Той е имал няколко срещи с президента на федерацията Георги Глушков, който последен е имал думата.

Любомир Минчев е на 16 септември 1971 г. Бивш дългогодишен национал и състезател на "Левски", "Славия", "Плама" (Плевен) и др. Като треньор е бил начело на "Левски", "Лукойл Академик", "Черно море" (Варна). Бил е селекционер на националните отбори до 18 и 20 г. и помощник в мъжкия представителен тим в щаба на Пини Гершон.

Завършил е академията на FIBA и треньорската школа към НСА. В момента е наставник на Берое, с който през февруари взе бронзови медали от турнира за купата на България в Ботевград.