Дерек Чисора отправи тежка закана към Кубрат Пулев за мача им за европейската титла в тежка категория на професионалния бокс на 7 май в Хамбург.

На пресконференция в германския град британецът се изказа уважително към българина, но побърза да го заплаши:

"Идвам, за да пребия Пулев!" 

"Той е в полезрението ми от известно време, рече Чисора. - Кубрат е чудесен спортист и аз го уважавам. Със сигурност няма да го подценя. Ще го притисна още от първия гонг и съм сигурен, че ще го надиграя. Вълнувам се от този мач, тъй като ми се дава шанс да се докажа срещу един от силните боксьори в тежката категория. И най-важното - при победа да мога да се бия за световната титла. Идвам, за да пребия Пулев. Ще бъда по-силен от него и ще му го покажа още след първия гонг.”

Чисора добави, че се чувства в страхотна форма и очаква да изиграе един от най-силните мачове в своята кариера.

Постерът за мача.

Кубрат Пулев бе по-умерен в изказванията си.

"Този мач е много важен за мен, рече българинът. - Научих много от загубата от Кличко и сега съм по-силен, откогато и да било. Дерек е добър боксьор, но аз съм по-добър. Знам как да го победя, изрази увереност и Пулев. - Гледам напред към шанса да си върна европейската титла. Сигурен съм, че залата в Хамбург ще има много българи, които ще ме подкрепят. Не мога да си позволя да загубя този двубой."

Това бе първата поява на двамата пред медиите. Втората ще е в София - на 16 март от 14:00 часа в хотел "Радисън" в София.