Не само че има агресия по пътищата, има агресия в живота ни.

Това се съгласи вътрешният министър Румяна Бъчварова след последния случай на юмручно правосъдие заради катастрофата на бул. "Черни връх". "Във всеки един случай, в който има основание такива хора да бъдат обвинени, да получат наказание - такива които извършват неправомерни хулигански действия, трябва да бъдат санкционирани. Така както и тези, които нарушават Закона за движение по пътищата", добяви тя.

Мисля, че този случай е много добра илюстрация, че напрежението е много високо. В личностните отношения има доста агресия. Не мисля, че има съзнателно умисъл за такива действия, но те не трябва да се допускат дори спонтанно. Такава сложна ситуация трябва да бъде оставена на професионалистите, каза вицепремиерът и МВР шеф. 

Тя каза, че за да се избегне провокирането на подобни случаи, първата реакция е да се повика полиция.  

Такива случаи трябва да се разследват професионално - от хората, които знаят как да подходят, как да направят такова разследване. 

ПОБОЙ СЛЕД ПЪТЕН ИНЦИДЕНТ - ТОЗИ ПЪТ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ

За стартиралите след предишния случай - на Околовръстното, проверки на "знакови" фигури и кортежите им, тя изтъкна, че целта е дългосрочна.

Хората разчитат, че това е в момента, но то ще отмине, затова нашата амбиция е да има план. 

Това е линия на нашето поведение и действие, която няма да бъде само инцидентна.

Дали се връщат мутренските години?

Не бих направила такъв извод. Но всяка проява на наршуване на закона и на правилата, трябва да бъде санкционирана, допълни Бъчварова.