Няма да избягате от австралийската магистрална полиция, пише Mashable.com. Отскоро нейните служители в щата Виктория са се сдобили с Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé, който ще се използва за магистрален патрул и за да насърчава пътната безопасност.

Колата с кодово име "Guardian" (пазител) струва $149 064 и е с мощност от 577 к.с. Но освен гигантската мощност тя е оборудвана и със системи за защита на пътниците от последно поколение като автоматично спиране, камери, които дават 360-градусова панорама около колата, предупреждения за умора у шофьора и т.н.

"Смъртта и тежките травми по пътищата на Виктория могат да бъдат намалени с една трета, ако всеки кара кола с най-новите системи за сигурност", казва помощник-комисар Дъг Фрайър.

"Не казваме, че всеки трябва да се затича да купува нови коли, но искаме хората да дадат приоритет на сигурността над кожените седалки и лъскавите джанти", добавя той.

Важна подробност е, че полицията не плаща и долар за суперавтомобила, който ѝ е представен за безплатно 12-месечно ползване от Mercedes-Benz. Колата ще бъде изложена по време на старта на тазгодишната Формула 1 в Мелбърн на 20 март.