Какви за заключенията от приключила в началото на януари данъчна проверка на КТБ?

Такъв въпрос към финансовия министър Владислав Горанов внесоха в парламента депутатите Мартин Димитров и Петър Славов (Граждански съвет на РБ), Методи Андреев (ГЕРБ) и Валери Симеонов (Патриотичен фронт).

Народните представители са научили, че на 12 януари 2016 г. е приключила проверка на Националната агенция за приходите в "КТБ" АД.

"Обичайно проверка на задължен субект се извършва при наличие на данни за евентуално отклонение от заплащане на на данъчни и други публични задължения. Също така обичайно при установяване на факти и обстоятелства, в подкрепа на горното, проверката може да бъде последвана от данъчна ревизия", пише във въпроса на депутатите, с който Клуб Z разполага.

Затова избраниците питат налице ли е отклонение от плащания от страна на КТБ на данъчни и други задължения към хазната, както и дали проверката на НАП е "изяснила обстоятелствата във връзка с констатациите на прокуратурата за съществени разминавания и липси на касова наличност".

Те настояват да разберат и за какъв период от време е била назначена проверката на НАП в КТБ и обхваща ли той, дори и частично, периода 2010-2015 г. 

"През този период извършвани ли са и други проверки и/или ревизии на "КТБ" АД и какви нередности са установили те", питат още народните представители.