Изглежда, че вечната мечта за идеалното тяло придобива нови странни форми, пише mashable.com. През последните месеци в социалните месеци се нагледахме на жени, които позират, за да показват разликата между бедрата си, с копчета, вкарани в пъповете, химикалки под гърдите...и т. н. идиотски хрумвания. 

Последният "хит" със съмнителна стойност е "Снимай талията си зад лист А4" и тръгна от Китай през февруари. Въпрос на време е вманиачени почитателки на "красотата" от другите азиатски държави да се включат. Китайската социална мрежа Уейбо вече е залята от милиони снимки с хаштаг #A4талия. 

Широчината на един такъв лист е 21 см, а жените искат да докажат, че талията им е по-тънка от това. Което е доста революционно или твърде глупаво. (Европейките вероятно въобще няма да се трогнат от подобно предизвикателство, защото дори талия 60 см е добро постижение на стария континент).

Предизвикателството среща неодобрението на интернет потребителите и събира много подигравки. Според немалко от мненията така се окуражават жените да имат нездрави тела.

Котката ми е с по-подходяща талия, подиграва се един от потребителите в Уейбо на новата мания.