"Ливърпул" изхвърли "Манчестър Юнайтед" в големия сблъсък на 1/8-финалите в турнира Лига Европа след 1:1 на "Олд Трафорд". На "Анфийлд" резултата бе 2:0 и тимът на германеца Юрген Клоп продължава напред с общ резултат 3:1.

Домакините си върнаха надеждата за успех срещу вечния съперник в 31-ата минута, когато Марсиал вкара от дузпа, реализирана за нарушение срещу него самия. В края на полувремето обаче Фелипе Коутиньо проби отляво на атаката и вкара магически гол на Давид де Хеа с техничен прехвърлящ удар от малък ъгъл.

Тук всичко свърши, тъй като "червените дяволи" трябваше да вкарат още три безответни попадения, а личеше, че не вярват в това. През първото полувреме на "Олд Трафорд" се игра страхотен футбол с много ситуации и пред двете врати. Даниел Стъридж от гостите удари греда.

След почивката "Ливърпул" умело държеше юздите на мача, не позволи да съперника да го притеснява сериозни и бе близо до пълен обрат. В крайна сметка "червените" от "Анфийлд" единствени от английските отбори отиват напред, а "дяволите" понесоха пореден тежък удар в още един провален сезон.

Друг британски тим в тази фаза - "Тотнъм", загуби за втори път от "Борусия" (Дортмунд), този път с 1:2 у дома. И сега ще насочи вниманието си само към Висшата лига след 3:0 за "жълто-черните" в първата среща. Мнозина се надяват Клоп и "Ливърпул" да се изправят срещу бившия му тим "Борусия".

Както в Шампионската лига, и в Лига Европа на 1/4-финалите има три испански клуба - носителят на трофея "Севиля", "Атлетик" (Билбао) и "Виляреал".

"Атлетик" оцеля в сблъсък с "Валенсия" - 1:0 и 1:2. "Прилепите" водеха с 2:0, но 15-ина минути преди края тимът от Билбао вкара гол, преди който имаше игра с ръка в атака. Треньорът на "Валенсия" Гари Невил побесня и бе пратен на трибуните. "Виляреал" елиминира "Байер" (Леверкузен), а "Севиля" подчини "Базел" след 0:0 и 3:0 снощи.

Донякъде като изненада се счита начина, по който "Спарта" (Прага) преодоля "Лацио" - 3:0 насред Рим, след 1:1 в първата среща.

Другите отбори на 1/4-финалите са португалският "Брага" и "Шахтьор" (Донецк). Жребият за следващата фаза е днес в ранния следобед. От 13:00 наше време е тегленето за Шампионската лига, а след това и за Лига Европа.