Роденият в Чикаго шеф на уелската застрахователна компания Admiral Group дава по £1000 ($1445) на всеки от своите служители като подарък за раздяла, при напускането на поста през май, съобщи CNBC. Хенри Енгелхард и неговата съпруга обявиха днес, че ще дадат £7 млн. от своите средства, за да ги раздадат на служителите. 

Компанията дава работа на около 7000 души във Великобритания, Индия и Италия. Парите ще бъдат добавени към заплатите на служителите и ще бъдат обложени с данък.

"Даваме ви този подарък като знак за оценка на усилената работа и екипния дух, които допринесоха за успеха на Admiral, която от стартираща компания с нула паунда приходи, днес е в индекса FTSE 100 с пазарна оценка от £5 млрд.", пише Енгелхард в мейл до служителите си. Той е собственик на около 12% от капитала на компанията.

Преди година Енгелхарт обяви, че напуска ръководния пост на застрахователя, който заемаше от основаването му през 1991 г. Той е известен с нестандартен подхд към лидерската си позиция, като една от неговите инициативи е създаване на Министерство на развлеченията в Admiral, което постоятто организира различни събития за служителите.