Аз лично за себе си съм избрал да остана зам.-министър, коментира в предаването "Още от деня" по БНТ зам.-министърът на вътрешните работи Цвятко Георгиев. Неговото име беше посочено от депутати от ГЕРБ в списъка на назначения на ДСБ, които те искат премиера да отстрани от властта.

ЦВЕТАНОВ: БОЙКО БОРИСОВ ИМА ДОБРО ЧУВСТВО ЗА ХУМОР

"Не съм номинация на ДСБ, няма такова политическо решение да бъда номиниран, казва Георгиев. Препоръчан съм като експерт, предполагам, от ген. Атанасов (б.р., Атанас Атанасов, зам.-председател на ДСБ), смятам, че сме много добри познати и приятели. Преди това бях съветник в служебния кабинет на проф. Близнашки, а там са ме препоръчали хора от професионалните среди", казва Георгиев.

Мнението на Цвятко Георгиев е, че ако на хората им се е налагало да спазват партийна линия в своята работа, тогава нека да напуснат. Но от мен никога не се е изисквало такова нещо, казва той.

Не съм отглеждан от партийни централи, имам над 20 години трудов стаж в сферата на сигурността. Имам много приятели в ДСБ, както и в другите политически партии, добавя зам.-министърът.