62-ма души на борда на Боинг 737-800 са загинали, след като самолетът се е разбил при кацането му на летището в Ростов на Дон в Русия тази нощ, съобщи агенция ТАСС.

Инцидентът е станала около 2,50 ч. след полунощ българско време. Самолетът е на нискобюджетната авиокомпания "Флай Дубай", летял е от арабската страна към Ростов.

"При кацането си на летището, самолетът "Боинг 737-800" се е разбил. На борда му е имало 55 души. Всички са загинали", съобщиха от регионалния център на руското министерство за извънредни ситуации. 

По-късно става ясно, че това са само пътниците - загинали са и 7 души от екипажа на полета, граждани на Обединените Арабски Емирства. 50 са руснаците, на борда са още  украинци, индийци и узбекистанци. 18 души са мъже, 33 - жени, 4 деца.

Летището на Ростов в момента е затворено, тече разследване. Предполага се, че лошите атмосферни условия и грешка на пилота са сред възможните причини за катастрофата.

Боинги 737-800 са катастрофирали 9 пъти досега от първия полет през 1997 г, макар не всички катастрофи да са били смъртоносни. Моделът е предпочитан от нискобюджетните компании като RyanAir.