Спортният министър Красен Кралев направи интересно изказване в предаването "Събуди се" по Нова тв за проекта за Висша лига, който скоро трябва да бъде представен от ММС и Българския футболен съюз.

Сред запалянковците битува впечатлението, че лигата, която Кралев пожела да нарече Професионална, а не Висша, се прави, за да бъдат върнати извадените по административни причини ЦСКА, "Локомотив" (София) и "Литекс". Дори футболни функционери се изказват в подкрепа на това.

Красен Кралев обаче е на по-различно мнение.

"Ясно е, че футболът има нужда от подкрепа и реформа, започна той. - Правилата са били доста различни досега, много от тях не са се спазвали. Налага се ревизия на начина, по който са подредени нещата в БФС. Повечето собственици на клубове са узрели за този момент. Въпросът е да се избере правилният форма. Може би говорим за Професионална лига, не за Висша. Не става дума за даване на шанс на "Литекс", Локо София или ЦСКА да се върнат. Става дума за тези отбори, които имат възможности, имат база, спазват финансовия феърплей - това трябва да е принципът. Защото само за връщането на два или три отбора няма да е сериозно."

На въпрос кога ще бъде представен проекта, той каза следното: 

"Работи се, мисля, че съвсем скоро ще можем да представим проекта, за да се обсъди със собствениците и ръководители на футболни клубове.“

Кралев добави, че създадената от ММС специална антидопингова комисия, която цели да предпази спортистите ни от употреба на забранени средства, вече работи. В нея са включени специалисти и лекарите на националните отбори на най-големите спортове, които ще представят България на олимпиадата в Рио де Жанейро.

Министерството е било предупредено, че допинг ченгетата ще затегнат примката тази година. И съответно е предало посланието на федерациите.