"Определени среди в ДПС се опитват да изчистят имиджа си. Днешното изявление на Делян Пеевски с което той се отказва от купуването на "Химко"-Враца и каквито и да е бизнес проекти у нас вероятно е началото на края на неговото присъствие в българската политика."

Това заяви бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров в предаването "Още от деня" по БНТ.

Той коментира и събитията в Реформаторския блок.

"Блокът беше създаден с много компромиси. Беше време тези компромиси да дадат резултата, който наблюдаваме в момента. Съмнявам се да е възможно повторно сплотяване, защото недоверието трудно се връща назад. Фактът, че не можаха да излъчат единно ръководство, е дълбоко показателен за разнопосочността на целите там", каза Гяуров.

Според него атентатите в Турция са резултат от вътрешнополитическата обстановка, от поведението на ръководството на турската държава и от това, че са в необявена война с ПКК и "Ислямска държава".

"Турция изпадна в една низходяща спирала. Но това не означава, че ние трябва да намалим бдителността си. С идването на пролетта опасността от терористични атаки в Европа се засилва. Обстановката в Турция би трябвало да ни притеснява дотолкова, доколкото там има български граждани", добави той.