Минути след като Нова телевизия излъчи свое разследване на обществена поръчка за купуване на луксозни автомобили от Министерството на труда и социалната политика, ведомството на Ивайло Калфин реагира:

"Във връзка с излъчен по Нова телевизия репортаж за обществена поръчка за закупуване на автомобили, бихме искали да ви уведомим, че още в понеделник процедурата беше прекратена по разпореждане на министъра", е съобщило министерството, цитирано от Нова. 

Като причина за спирането на поръчката се посочва, че в обявлението присъстват "недопустими условия като тези за цвят или за задвижване на колелата".

МИНИСТЕРСТВОТО НА БЕДНИТЕ СИ КУПУВА ЛУКСОЗНИ АВТОМОБИЛИ

Министерството на труда и социалната политика бе обявило обществена поръчка за 720 000 лева за десет коли. Изискванията в конкурсната документация обаче са такива, че на тях отговарят само два модела коли на един и същ производител. По тази схема в последните години автомобили си купиха Народното събрание и ДАНС, въпреки медийните публикации по темата. 

Това е поредната спряна обществена поръчка. След медийни публикации Министерството на транспорта спря поръчка за безжичен интернет на пристанищата във Варна и Бургас за 6 милиона лева.

СПРЕНИ ТЪРГОВЕ ЗА НОВИ РЕЛСИ И WI-FI НА ПРИСТАНИЩАТА

Кампанията започна със спирането на два лота за строителство на магистрала "Хемус" на стойност 800 милиона лева, които бяха спечели от фирми, свързвани с Делян Пеевски и Валентин Златев.

Последваха спрени поръчки за още десетки милиони за "Водстрой 98", също свързвана с Пеевски.

Последният подобен случай е от миналата седмица, когато Министерството на отбраната спря поръчка за над 20 милиона.  

НЕНЧЕВ СПИРА ПОРЪЧКА ЗА ХРАНА И НАПИТКИ В АРМИЯТА ЗА 26 МЛН