Музикалните критици я описват като "костюмът на Chanel в арендби музиката" или "малката черна рокля на соула". Световноизвестна е с хитовете си All Around The World, People Hold On, The Real Thing, You Can`t Deny It и с римейка на песента на Бари Уайт Never, Never Gonna Give You Up.

Лиса Стенсфийлд е номинирана 2 пъти за Grammy, има награди BRIT, Ivor Novello и Silver Clef Award. Продала е повече от 20 милиона копия от албумите си и споделя: "Нямам нужда да пея за пари. Отдавна го правя просто защото обичам да го правя".

На 1 юни в зала 1 на НДК Лиса Стенсфийлд ще представи последния си албум Seven. Изискан и бляскав – това е най-краткото определение за 7-ия поред албум англичанката. Той излезе наскоро и вече събира овации в цял свят. Seven е записван в студия в Лос Анджелис, Манчестър и Рочдейл. Текстовете и музиката са на Лиса и нейния партньор в живота - Иън Девини, в центъра им е съчетанието на поп със соул и джаз. До нея отново са оркестраторът Джери Хей, носител на наградата "Грами", и най-записваният барабанист Джон Робинсън – и двамата част от феноменалния успех на Майкъл Джексън през първите години на самостоятелната му кариера.

"Когато пиша, повече от всичко описвам чувства", казва британската изпълнителка. Нейната музика отвежда в свят на красота, хармония и танц със своите песни и с добротата в гласа си. Концертът ѝ е организиран от "Кийн актс" и "БГ Саунд Стейдж", а билети се продават в мрежата на "Ивентим" на цени 40, 60 и 80 лв.