Видеоклип с птиче, кацнало пред сенатора Бърни Сандърс, стана хит в интернет. А медиите веднага започнаха да го наричат Birdie (пилето - от англ.) вместо Бърни. 

Това се случи в Портланд, щата Орегон, на 24 март. А ден по-късно Сандърс буквално размаза Хилъри Клинтън на първичните избори на демократите в щата Вашингтон, предаде АП. Той победи и в Аляска. Избори имаше и на Хавайските острови, но оттам още няма резултати.

И въпреки че според много коментари в социалната мрежа, птичката вещае промяна в полза на Сандърс, едва ли той ще успее да се пребори да бъде кандидат на демократите за президент на изборите на 8 ноември.

Хилъри има значително повече гласове на делегатите в своя полза. Пораженията й във Вашингтон и Аляска обаче показват нейната уязвимост, отбелязва АП.

На страната на нейния конкурент, който нарича себе си "демократичен социалист", са младите и демократите с по-либерални възгледи.

Сега първичният вот се насочва на североизток, където има много либерали. Любопитно ще бъде как ще завърши вотът в Ню Йорк, родния щат на Хилъри.

ИДВА БРУТАЛНА БИТКА: ДОНАЛД СРЕЩУ ХИЛЪРИ

Самата Хилъри очакваше тези поражения и води доста вяла кампания във Вашингтон, Аляска и Хавай. Тя се готви с пълни сили за двубой в Ню Йорк, който е на 19 април.

Birdie Sanders

The bird that's taking over the internet. Remember: A vote for Bernie is a vote for #BirdieSanders. Come out and caucus tomorrow in AK, HI & WA. Vote.BernieSanders.com

Posted by Bernie Sanders on Friday, March 25, 2016