„Нашите анализи показват, че нещата отиват към предсрочни избори“, обяви след областната отчетно-изборна конференция на ДПС-Смолян един от тримата съпредседатели на партията Мустафа Карадайъ, цитиран от пресцентъра си.

Ние така четем думите на Бойко Борисов, който е съставил този кабинет. Ние така четем думите и на основните фигури от основата партия ГЕРБ, в тяхното отношение и поведение към техните коалиционни партньори.

Ние по този начин четем думите и на съставляващите различните коалиционни партньори на ГЕРБ. Самите те точно това казват - че вече не могат да са заедно, ще има развод”, обясни съпредседателят на ДПС, който е и водач на листата от региона.

На въпрос има ли сближаване на позициите между ГЕРБ и ДПС, Карадайъ е дал следния отговор:

„ДПС като една либерална организация е ясно застанала в центъра на българската политика от 26 години и от тази гледна точка мисля, че е неизбежно тази картинаь, каквато наблюдаваме в България, при тези процесиь които текат вляво и вдясно и при този стабилен център, няма как да не се получи едно гравитационно поле”.

Конференцията в Смолят е преизбрала Салих Аршински за областен председател и излъчила своите делегати за националната конференция на ДПС на 24 април.

СЛЕД 37 ДНИ ОТСЪСТВИЕ, ПЕЕВСКИ СЕ ПОЯВИ НА ФОРУМ НА ДПС ВЪВ ВЕЛИНГРАД

Мустафа Карадайъ е призовал форума "да заяви, като знак за единство сигурността и убеденоста си за това, че д-р Ахмед Доган олицетворява идеологията, филосовията и каузата на Движението за права и свободи".

Карадайъ призова структурите на ДПС в региона да работят така, че да реализират на местно и национално ниво приоритетите на ДПС чрез разширяване на присъствието в национален и местен политически периметър. Карадайъ призова да се заложи на повече младежи в партийната работа.

Съпредседателят на ДПС отрече да има разцепление по повод на изграждащата се нова партия ДОСТ на бившия председател Лютви Местан.

„Партията е стабилна, върви напред, ако някой иска да прави други внушения или пък има мераци, които не може да осъществи, това си е техен проблем. Ако има единици от партията, които са се объркали, естествено си намират сами пътя или партията е достатъчно силна, за да им покаже пътя”.

Областните конференции на ДПС вече са към края си. Повечето от тях издигнаха Ахмед Доган за председател.