"Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта" натрупа 424 милиона долара в световния боксофис с първите си пет дни по кината, въпреки слабите рецензии от критици по цял свят. Това е четвъртият по сила дебют в историята, но е рекорд за премиера през месец март.

Филмът събира двама от най-известните супергерои от комиксите. "Роден" преди 77 години, Брус Уейн като Батман се среща на големия екран с една година по-възрастния Кларк Кент – Супермен.

Комиксовата адаптация, струвала на "Уорнър Брос" повече от 250 милиона долара, е втората най-силна премиера за студиото след "Хари Потър и Даровете на смъртта. Част 2". Въпреки изключителния комерсиален успех обаче, филмът срещна масово неодобрение от страна на критиците.

Като "тежко разочарование" го описа Марк Кърмоуд от Би Би Си, а Кейт Мюр от "Таймс" го нарече "супергеройски миш-маш, разлят в електрическа супа от компютърно-генерирани ефекти".

Джеф Голдщайн от "Уорнър Брос" коментира:

"Има видимо прекъсване на връзката между това, което критиците казват и реакцията и интереса у феновете."

Боксофис анализаторът Джеф Бок от "Ексхибитър Рилейшънс" коментира, че именно феновете са онези, чийто глас се чува най-силно и той всъщност доказва колко силни са тези персонажи.

"Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта" на Зак Снайдър, с участието на Бен Афлек и Хенри Кавил, е първият от десетте комиксови адаптации от вселената на DC за следващите пет години. Сред тях са още "Жената чудо" и "Светкавицата".

ПЛОЩАД СЛАВЕЙКОВ