Вярно ли е идентифициран третият атентатор от летището в Брюксел? Съмнения за това пося днес видеозапис за издирвано лице, който разпространи белгийската полиция.

На видеото от охранителна камера на аерогара Завентем се вижда "третият мъж" - със светло яке, тъмна шапка и очила - който крачи успоредно с установените вече двама камикадзе . Наджим Лаашрауи и Ибрахим ел Бакрауи.

В събота белгийските медии цитираха източници от следствието, че това Фейсал Шефу, но прокуратурата не потвърди официално информцацията. Тя съобщи само, че е обвинила лице на име Фейсал Ш. за терористични убийства, участие в дейността на терористична група и опит за терористично убийство.

Шефу е бил разпознат от шофьор на такси, който е докарал тримата на летището, без да знае, че те са терористи и след взривовете е сигнализирал на полицията, съобщиха белгийските медии. Очакваха се обаче ДНК проби.

Полицията днес отново пусна в туитър видеозаписа, който беше разпространила миналия петък. Това навежда на мисълта, че разследващите не са убедени във версията, че "третият мъж е Шефу" и че работят и по други следи. 

Шефу беше арестуван в четвъртък вече с още двама души в кола паркирана срещу сградата на прокуратурата в Брюксел.