Софийският градски съд остави окончателно на свобода обвиняемия за боя на бул. „Черни връх" Симеон Христов. Магистратите само увеличиха двойно размера на гаранцията от 2000 на 4000 лв., съобщи "Дарик".

Според съда няма опасност мъжът да се укрие и "задържане под стража" е неоснователно тежка мярка за неотклонение. Това бяха приели и колегите на градските магистрати от първата инстанция - Районния съд.

Инцидентът, заради който Христов беше задържан, стана на 15 март, когато след сблъсък между БМВ и Хонда двамата им водачи нападнаха трети - Георги Милев, който ги засякъл. Обвинението срещу Христов е именно за лека телесна повреда.

Другият шофьор-нервак - Никола Маринов бе освободен още от прокурора срещу 300 лв. Срещу двамата биячи е образувано досъдебно производство от Софийската районна поркуратура.

ЕТО ГИ ПОБОЙНИЦИТЕ ОТ БУЛ. "БЕРНИ ВРЪХ"

35-годишният Симеон Христов обаче отрича да е участвал във физическа саморазправа и твърди, че на камерите, които са заснели побоя, се вижда друг човек.

Вследствие на катастрофата приятелката на Симеон - Веселка Василева е със счупена ръка. По повода се води второ досъдебно производство.