Най-големият хипермаркет от веригата "Карфур" у нас е обявен за публична продан. Това показва справка в регистъра на публичните продажби.

Продава се магазинът в Тhe Mall на бул. "Цариградско шосе" в София. В сделката са включени освен хипермаркета и идеални части от мола, паркинга и парцела, върху който е изграден комплексът. Площта е повече от впечатляваща.

Хипермаркетът е с квадратура от 15 008,5 кв.м. В сделката влиза и 1/2 идеална част от подземен паркинг от 32 252,4 кв.м. 

Наддаването ще започне от 32.308 млн. лева. Срокът за подаването на оферти е до 9 май, а депозитът за участие - 3.2 млн. лв.

Досега тези обекти се държаха от компанията "КМБ България", която е 100% на гръцката "Маринопулос". Дружеството от доста време изпитва финансови затруднения. Миналата година се водеха интензивни преговори за сливането на българското представителство на "Карфур" с веригата супермаркети "Пикадили", но в крайна сметка до сделка не се стигна. В момента рафтовете на хипермаркета са полупразни, липсват основни стоки и срещу веригата има дела за несъстоятелност.

Според обявлението на частния съдебен изпълнител Георги Дичев върху предлаганите имоти има редица тежести. Такива се явяват договорна ипотека от 18.07.2011 г. към Уникредит Булбанк и 20 възбрани.

До преди две години веригата "Карфур" имаше 20 търговски обекта у нас. В момента от тях са останали само 7, от които три (влючително този в The Mall) се намират в София.