Бившият лидер на ДПС Лютви Местан се срещна днес с председателя на турската Народна републиканска партия Кемал Калъчдароглу. Това е основната опозиционна партия, създадена от основателя на турската република Мустава Кемал Ататюрк. Срещата е в рамките на посещението на Местан в Турция, което започна вчера.

МЕСТАН ПРЕД АТАТЮРК

На последните парламентарни избори в Турция Народна републиканска партия е първа политическа сила по границата с България и по егейското крайбрежие - в Одрин, Къркларели, Текирдаг, Измир, Айдън и Мугла. 

На срещата, която е продължила малко повече от час Местан и колегите му са запознали Кълъчдароглу с актуалната политическа ситуация в България, както и с мотивите за учредяването, принципите и целите на ПП "ДОСТ". Срещата е по покана на лидера на Народна републиканска партия.

По време на срещата самият Кълъчдароглу заяви, че ще следи процесите в България и ще се радва, ако бъдат реализирани политическите намерения, които биха допринесли за социално-икономическото развитие на страната ни и просперитета на българските граждани.

В началото на годината среща с Калъчдароглу имаше и делегация от ДПС.

ДПС СМЕНИ КУРСА В ТУРЦИЯ