За втори пореден ден работниците от софийската фабрика на "Булгартабак Холдинг" протестират. След като в сряда те бяха пред сградата на парламента, днес те са пред централата на холдинга на столичния булевард "Граф Игнатиев".

И днес работниците в предприятието скандираха "Мафия" под прозорците на шефовете си и издигнаха плакати "Не на ликвидацията на София-БТ" и "Аз съм София-БТ". Има представители и на двата големи синдиката - КНСБ и КТ "Подкрепа".

Също за днес е свикано събрание на акционерите на "Булгартабак". В дневния ред на заседанието като първа точка е записана смяна на ръководството на холдинга. 

СИНДИКАТИТЕ В "БУЛГАРТАБАК": ИСКАМЕ СРЕЩА СЪС СОБСТВЕНИКА, НО НЕ ЗНАЕМ КОЙ Е ТОЙ

Синдикатите в "Булгартабак" очакват на общото събрание най-накрая да разберат КОЙ е реалният собственик на тютюневия холдинг.

На 18 март, два дни след като компанията обяви, че спира да изнася за Близкия изток, извън регулирания борсов пазар станаха две сделки с големи пакети акции на предприятието. При едната от тях бе прехвърлена собствеността на 368 361 акции. Точно толкова са книжата, които се притежават от регистрираната през миналата година компания "НСН Инвестмънт", в която Делян Пеевски държи 90% от собствеността, а майка му Ирена Кръстева - останалите 10 на сто. Продажбата стана на цена 66 лв. за брой, което гарантира на продавача приход от 24,3 милиона лева от операцията. 

При втората сделка бяха продадени други 531 950 акции. Точно толкова бяха книжата на италианския бизнесмен Едоардо Миролио.