Инвестбанк е започнала принудително събиране на част от кредита си за веригата "Пикадили", като също така е поискала обявяването ѝ в несъстоятелност. Това показват справки в Търговския регистър и Информационната система за производство по несъстоятелност на Министерството на правосъдието.

През май 2015 г. цялото имущество на "Пикадили" беше вписано в Регистъра на особените залози в полза на Инвестбанк, която отпусна на веригата кредит в общ размер до €11 811 009,18.

ВЕРИГАТА ПИКАДИЛИ Е ЗАЛОЖЕНА ЗА КРЕДИТ ОТ 11,8 МЛН ЕВРО

През януари 2016 г. договорът за особен залог е променен, като към него са присъединени имуществото и банковите сметки в Инвестбанк на компанията "Селект трейд", през която "Пикадили" извършва доставките си на стоки. "Селект трейд" също така има и договор за франчайзинг с "Пикадили".

Изпълнението на залога е частично, като е насочено срещу определен актив от заложеното имущество, който е в размер на €71 914,90. На 23 март банката е определила и депозитар - лицето, на чиято банкова сметка ще постъпват средства от осребряването на актива.

Заедно с пивоварната "Леденика" и производителя на салфетки и тоалетна хартия "Интерпред партнер", Инвестбанк е жалбоподател и по дело за несъстоятелност на "Пикадили", което е заведено на 29 февруари.

ПИКАДИЛИ ЗАТВАРЯ ЕДИН ОТ ГОЛЕМИТЕ СИ ОБЕКТИ