Специализираният наказателен съд постанови най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за директора на ИА "Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов и още 4-ма от задържаните за корупционни схеми, предаде "Фокус".  Цветанов е обвинен за ръководене и участие в организирана престъпна група.

В ареста остават Цветелин Цветанов, Венцислав Генов, Емил Иванов, Пламен Ангелов, Тихомир Вълчев. Спрямо Цветелина Дойчинова и Иван Иванов съдът постанови мярка за неотклонение "домашен арест".

По-рано Цветелин Цветанов поиска по-лека мярка по обвинението. Адвокатът му призова съда да остави без уважение искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка "задържане по стража" с мотива, че то е неснователно. 
Защитникът Лазаров поиска да бъде приложена мярка за процесуална принуда "отстраняване от длъжност", като се мотивира, че по този начин няма да има опасност началникът на "Автомобилна администрация" да извърши ново престъпление. В показанията от служителите на ДАНС нямало доказателства за нито едно конкретно деяние от страна на Цветанов. Той посочи също, че не става известно как Цветанов е бил определен за ръководител на организираната престъпна група, както и че от използваните СРС-та не се виждат негови действия, които да потвърждават подобно твърдение.

Общо 800 000 лева са иззети от всички задържани служители от ИА "Автомобилна администрация", съобщи пред журналисти Андрей Андреев, прокурор по делото.

Групата бе задържана при специализирана акция на 31 март, която се осъществи съвместно между ГДБОП и ДАНС и премина под ръководството Специализираната прокуратура. Общо 18 души бяха задържани с обвинение за участие в организирана престъпна група, създадена от длъжностни лица с цел вземане на подкупи. За ръководител на групата, която се е занимавала със събиране на нерегламентирани суми от фирми – т. нар. такса спокойствие, манипулиране на изпити за придобиване на свидетелства за правоспособност за управление на МПС, категории, професионална компетентност и ADR – разрешения за превозване на опасни товари, се сочи именно директорът на ИА „Автомобилна администрация Цветелин Цветанов.