Чудото се случи - Аксел Роуз и Слаш се качиха отново заедно на една сцена за първи път от 23 години.

За събирането на легендарната рок банда се говори отдавна, но за първи път Guns N' Roses в почти пълния си стар състав свириха заедно навръх 1 април. Шоуто е било във Лас Вегас.

За събитието първи в социалните мрежи подгря басистът на Motley Crue и Sixx AM Ники Сикс, а след това страницата на негово име във Фейсбук разказа за шоуто. Мобилните апарати и камери са били строго забранени, но все пак в мрежата се появиха няколко кадъра и кратки записи. 

"Всичко е дори още по-вълнуващо! Аксел дори не закъсня изобщо, за да се качи на сцената!", не скриха въодушевлението си фенове в социалните мрежи.

Освен Аксел и Слаш, на сцената с тях се качиха и басистът Дъф Маккаган, и виртуозът на клавирите Дизи Рийд. От оригиналния състав на бандата отсъстваха само барабанистът Стивън Адлър и Изи Страдлин. Сега на ударните инструменти се вихри Франк Ферер, а на ритъм-китара - Ричард Фортус. Той бе в състава на бандата при гостуването им в България през 2012 г. с албума "Chinese Democracy".

Заради отсъствието на Адлър и Страдлин в мрежата не липсваха и коментари, че без тях групата не е в оригиналния си състав. 

Концертът е започнал с “It’s So Easy” and “Mr. Brownstone”, а след това Аксел, Слаш и компания забили емблематичните за бандата  “Welcome to the Jungle,” “Knockin’ on Heaven’s Door” и “Live and Let Die”. Шоуто продължило около час и половина, съобщават различни медии, а за десерт в края на сета от 16 парчета бандата оставила “Paradise City.”

За първи път Слаш свири две от песните в албума "Chinese Democracy", писан от Аскел Роуз и излязъл през 2008 г. във времето, когато оригиналният състав на бандата беше само далечен спомен. 

Guns N' Roses продължават с датите за свирене във Вегас. Те ще са и един от хедлайнерите на фестивала на музиката и изкуствата Коачела в Калифорния на 16 април.