На "концерт с почерпка" с г-н Делян Пеевски са поканени жителите на Бяла слатина утре в 17 часа пред Културния дом. Първото появяване на неуспелия шеф на ДАНС в предизборната кампания предизвика огромен интерес в социалните мрежи.

Обещанието към привържениците на ДПС е да видят председателя на партията Лютви Местан, водача на листата Филиз Хюсменова и нейния подгласник Делян Пеевски. Публиката очаква и изпълненията на Тони Стораро, Джамайката, Роксана, Емо Крокодила, Феката и оркестър "Фантазия".

Мероприятието е обявено като "Концерт с почерпка".

Делян Пеевски обаче най-вероятно ще пропусне и концерта, и почерпката в Бяла Слатина. Местният лидер на ДПС Касъм Касъмов обясни пред Клуб Z, че написали трите имена в началото, защото имали такава договорка с централата. Това обаче не гарантирало участието на Пеевски.

"Най-вероятно няма да дойде, защото е много зает и няма да има възможност. Не сме сигурни и за Филиз Хюсменова и Лютви Местан. Най-вероятно ще дойде нашият народен представител Камен Костадинов", разясни Касъмов.

Новината за концерта с почерпка тръгна от разпространена в социалните мрежи снимка, на която поканата е отворена в прозорец на Photoshop. Това породи съмнения дали някой не си прави шега.

От пресцентъра на ДПС коментираха, че в действителност утре ще са в Бяла Слатина, но казаха, че нямат намерение да правят "мегаломански концерти с почерпки". Според тях афишът е "партенка" и не знаеха дали Делян Пеевски ще се включи в мероприятието.

Афишът обаче не е "партенка" и наистина е отпечатан от местната структура на ДПС. Покана със същото съдържание са получили и регионалните медии, показа проверка на Клуб Z.

А защо с почерпка?

"Е, така ги правим ние тук нещата", каза Касъмов.