ЦСКА е поканен в новата професионална "А" група, която трябва да стартира от лятото, стана ясно след снешната среща между футболни шефове, кметове и функционери в столичен хотел.

Покани са отправени към 14-те отбора от "А" и "Б" група плюс извадения през зимата "Литекс". В сметките са и лидерите в четирите "В" групи. Ако те покриват изискванията за "Б", могат да кандидатстват за "А". ЦСКА е един от тях, стига да покрие критериите за лицензиране.

Най-вероятно новата "А" група, придобила извесност като Висша лига, да е с 16 отбори. Те трябва да имат стадиони с добри терени и осветление или да представят договори за ползване на госдни арени, докато се ремонтират техните. Необходима е и банкова гаранция от порядъка на 1,5 милиона лева.

На срещата присъства и шеф на холандска компания, която е консултирала УЕФА за Шампионската лига и футболните федерации на страни като Холандия и Белгия. Гостът показа презентация как са се реформирали елитните дивизии на тези и други страни, а също така какво предлага за България.

Очаквайте подробности.