„Аз предупредих за две от започнатите много атрактивно дела - за печатницата в Костинброд и за подслушването, неразрешено от Цветан Цветанов, че крият неприятен риск от дискредитиране на българските институции. Тогава казах, че ако искахме да бъде разкрит случаят с бюлетините, трябваше да бъдат проследени. А не да откриваме шоурум. Защото не ми харесва идеята човекът, когото съм критикувал толкова през годините, да излезе целият в бяло.“

Така отговори Румен Петков пред Клуб Z, след като сутринта косвено бе замесен от бившия шеф на подслушването в МВР Цветан Иванов в делото срещу Цветан Цветанов.
Вътрешните министри преди Цветанов стотици пъти са отказвали да разпоредят изпълнението на разрешени от съда специални разузнавателни средства (СРС), каза на закритото заседание ексшефът на тайната служба СДОТО Иванов. (Цветанов е подсъдим именно за т. нар. 6 пъти „не“, с които многократно не допуснал СРС-та при разследването на бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров, б.р.) Цветан Иванов дал пример поименно с Румен Петков и покойния вече Георги Петканов.
„Първо предупредих още, когато шумно беше прогласено това прокурорско намерение, че рискуваме да изкараме Цветанов целия в бяло, защото технология на ползването на специални разузнавателни средства тогава е предвиждала министърът на вътрешните работи да е последният, който определя целесъобразността на ползването на СРС. Знам, че съм сред министрите, които най-малко пъти са се ползвали от неутвърждаване на СРС-та. Но практиката при мен беше, че СРС-тата се утвърждаваха след оценка на главния секретар. Отказите се броят на пръстите на едната ми ръка, и то главно, когато е просрочен 6-месечният срок на ефективно ползване“, поясни технологията Петков. 
Той допълни, че е нормално Цветан Иванов да посочи само него и Петканов, защото само при тях двамата преди Цветанов е заемал длъжността в службата по подслушванията. 
Любопитно е и че самият Иванов е свидетел по това дело, но едновременно с това е обвиняем по друго дело, водено срещу вътрешния министър на ГЕРБ – за незаконното подслушване. 
Следващото заседание на съда бе насрочено за 15 май, защото самият Орлин Тодоров не успя да стигне до София. Бе му наложена глоба от 300 лв. и принудително довеждане.