Има финансов рай, защото има финансов ад. Офшорките се правят в независими държави. А Владимир Путин ще си го премести от левия в десния. Всички руснаци знаят, че президентът им е мултимилионер. Така на ръба на нецензурното говорене коментира Владимир Каролев Досиетата "Панама" и обвиненията към руския президент в сутрешния блок на Нова тв.

В студиото бе и социологът Андрей Райчев. Според него това е активно мероприятие и въпросът е защо продължава.

Да, има мероприятие, но то не е срещу Путин, реагира Каролев. Мероприятието е от политици и то леви политици и първата жертва е десен министър-председател - на Исландия. Идеята е да бъдат наказани богатите, които не си плащат данъците, допилни икономистът.

Според него цялата идея с офшорките не е да скриеш парите, а да намалиш данъците си. Законно е да си изпратиш парите в банката в една офшорна зона, поясни той. Не случайно в офшорните зони заплатите на чиновниците започват от 100 000 долара. Като се забрани анонимни фирми да ползват офшорните зони и нещата ще се оправят, изтъкна Каролев. И ако те по някакъв начин са откраднали пари от наркотици и други, ще си харчат парите само в офшорните зони, обясни той.