Синът на американския вицепрезидент Джо Байдън - Хънтър, влезе в борда на директорите на най-голямата украинска частна газодобивна компания, съобщи УНИАН.

„Най-голямата частна газодобивна компания в Украйна „Бурисма Холдингс” разшири състава на Съвета на директорите, приемайки новия директор Хънтър Байдън. В компанията Байдън ще се занимава с юридическия отдел и ще предоставя подкрепа на компанията в международни организации”, се посочва в прессъобщение на „Бурисма Холдингс”.

Хънтър е един от основателите и управляващ партньор на консултативно-инвестиционната компания  Rosemont Seneca Partners (RSP), допълва агенцията. Той е и професор от университета в Джорджаун, където води лекции по магистърска програма в Школата за дипломатическата служба. Освен това Байдън-младши е директор на Коалицията на САЩ по въпросите на глобалното лидерство, а също така е председател на консултативния съвет на Националния демократически институт.

"Бурисма холдингс" е частна компания с активи в Украйна. На пазара е от 2002 година. Разработва в момента находища в района на Днепропетровск и Донецк, Карпатск и Азовско море.