Сенаторът от Тексас Тед Круз победи мириардера Доналд Тръмп на вътрешнопартийния вот на републиканците в щата Уисконсин. Круз взе 48 на сто от гласовете срещу 38 на сто за Тръмп, съобщи Си Би Си. Трети остана губернаторът на Охайо Джон Кейсик.

В Уисконсин по-голямата част от 42-мата делегати на републиканския конгрес отиват за победителя. Този резултат на Круз обаче няма да му позволи да догони милиардера, който има значителна преднина по брой делегати, отбелязва Франс прес. Круз обаче може да попречи на Тръмп да достигне абсолютното мнозинство от 1237 делегати, които ще му осигурят спечелване на републиканската кандидатура за държавен глава преди конгреса в Кливлънд през юли.

За следващите първични избори в щата Ню Йорк на 19 април и в още пет щата, включително Пенсилвания, на 26 април фаворит е отново Тръмп.

Сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс спечели вътрешнопартийните избори на демократите в Уисконсин.

Сандърс получава 55 на сто от гласовете на демократите, а Хилъри Клинтън - 44 на сто, показват резултатите от сочи екзитпола. Последните вътрешнопартийни избори бяха благоприятни за Бърни Сандърс в лагера на демократите. Той спечели изборите в шест от седемте щата през последните две седмици. Сандърс бе фаворит и в Уисконсин и спечели съседните щати Минесота и Мичиган. 86-те делегати на конгреса на демократите от щата Уисконсин ще се разделят пропорционално между двамата претенденти. Сандърс обаче изостава значително зад Клинтън по общ брой делегати за конгреса на демократите, спечелени досега.

За следващите избори на 19 и 26 април фаворит при демократите е Хилъри Клинтън.