Директорът на Държавен фонд "Земеделие" Румен Порожанов декларира готовност да си подаде оставката, ако тя му бъде поискана. Това заяви той пред бТВ.

В сряда агенти на ДАНС и спецпрокуратурата влязоха на проверка в агенцията.

ДАНС НАХЛУ ВЪВ ФОНД "ЗЕМЕДЕЛИЕ"

Според Порожанов Държавен фонд "Земеделие" се проверява често и било хубаво, когато има някакви сигнали, те да бъдат проучени.

"Предоставили сме на разследващите всички необходими документи", каза шефът на фонда, но отказа да коментира характера на проверката.

По думите му причината за влизането на разследващите във Фонд "Земеделие" е, че ДАНС проверява конкретни договори по Програмата за развитие на селските райони.

Според Порожанов заради нередности в последните месеци не са разплатени редица проекти, кандидатствали за еврофинансиране.

Порожанов коментира и отстраняването на началника на сектор в дирекцията, която договаря средствата по програмата, Янаки Червеняков. Това станало след направена проверка заради сигнал за проект на неговата тъща и конфликт на интереси.

"Не искам да коментира твърдения, че Червеняков ми е близък. Като се върнах в Агенцията, той беше главен експерт", обясни още Порожанов.